Wolverine Gerçekleri: Kuzey Amerika'nın Hayvanları

Fiziksel tanım

Wolverine, Gelincikler, Porsuklar, Su samurları, Gelincikler ve Minks'i de içeren Mustelid ailesinin en büyük karasal üyesidir. Geniş bir kafaya, küçük gözlere ve kısa yuvarlak kulaklara sahiptir. Vücudu yağlı, koyu kahverengi kürkle kaplıdır, bu dona karşı dayanıklıdır. Genellikle daha açık renkli bir yüz maskesine ve vücudunun her iki tarafından aşağı doğru akan şeritlidir. Tipik olarak 35 pound'dan az ağırlığa sahip olan wolverinler yine de güçlü bir şekilde inşa edilmiştir, geniş ayakları karda dolaşmak için ideal olan güçlü, kısa bacaklara sahiptir. Wolverines ayrıca, ağızlarının arkalarında 90 derece döndürülmüş özel et molarlarına sahiptir ve böylelikle eti donmuş katı bir avdan veya leşten koparmalarını sağlar.

Diyet

Wolverine eti tercih eden omnivorlardır ve hem avcı hem de çöpçü olarak yetkin ve çok yönlüdürler. Başta kirpiler, sincaplar, kunduzlar, sıçanlar, tavşanlar, voleler, fareler, sivri uçlu böcekler, maydanozlar gibi küçük ila orta büyüklükteki memelilerde avlanırlar; yetişkin geyik, karibu, geyik, koyun ve geyikleri de avlayabilirler. kendisinden çok daha büyüktür. Genellikle, kapana kısılmış hayvanlar, gelişmemiş genç memeliler ve yoğun kar yağışı altında kalmış hayvanlar gibi, elde etmesi en kolay olan canlı avdır. Yaygın öldürmelerine ek olarak, damakları zaman zaman kümes hayvanı, yumurta, yumru kökleri, kökleri, kuruyemiş ve tohum, meyve ve meyveler ve diğer bitki maddesi biçimlerinin desteklenmesiyle karşılanmaktadır.

Habitat ve Menzil

Wolverines, sadece Avrasya ve Yeni Dünya'nın subarktik enlemleri boyunca boreal ormanları, tayga ve tundranın ortasında bulunabilir. Aşağı 48 Bitişik Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayanlar, zamanlarının çoğunu timberline'ın üstünde zaman zaman yüksek kotlarda geçirerek en sağlam ve uzak bölgelerde yaşama eğilimindedir. Alaska'nın ve Kanada'nın daha kuzeyindeki kurtlar, boreal ormanları, tundra ve Batı dağları dahil olmak üzere çok çeşitli yüksekliklerde ve yarı arktik habitatlarda bulunabilir. Aşırı tuzaklanma ve habitat parçalanması nedeniyle, aralıkları belirgin bir azalma gördü ve popülasyonları 19. Yüzyıldan bu yana sabit bir düşüş yaşadı. Bununla birlikte, Uluslararası Doğa Koruma Birliği, türlerini nesli tükenmekte olan veya nesli tükenmekte olan "en az endişe" statüsüne sahip olarak listelemiştir.

davranış

Wolverines tipik olarak çok yalnız ve karasal hayvanlardır ve bu nedenle dolaşım için çok fazla yere ihtiyaç duyarlar. Bireysel wolverinler, yiyecek kaynaklarını bulmak için tek bir günde 24 kilometre mesafeye kadar gidebilir. Sonuç olarak, idrarlarıyla işaret ettikleri cinsiyete özgü geniş bölgeleri savunurlar. Bununla birlikte, büyük ölçekli topluluklar oluşturma boyutunda olmasa da, sosyal tarafları da var. Erkek ve dişi bölgeler genellikle örtüşür ve çiftler ve onların kızakları çok güçlü aile bağlarını paylaşırlar. Aslında, ebeveynler yetişkinliğe ulaştıktan sonra bile kitleri ile güçlü bağlarını koruyacaklar. Aşırı derecede yoğun olan kürklerinin sağladığı sıcaklık ve büyük pençeler karları ve donmuş arazileri verimli bir şekilde örtmelerini sağlayan kar ayakkabısına benzer, kış uykusuna yatmazlar ve kış aylarında çok aktif kalırlar.

üreme

Hakim erkekler, üreme mevsimi boyunca sürdürecekleri iki veya üç kadın partnerle yaşam boyu eşleşme ilişkileri kuracak, diğer erkekler ise tamamen kendi eşlerinden yoksun kalacaklardır. Çiftleşme mevsimi tipik olarak yaz boyunca devam eder, ancak embriyo "Embriyonik diyater" olarak bilinen bir işlemde embriyonun uterusa "geciktirilmiş" implantasyon mekanizması nedeniyle kışa kadar gelişmemiştir. 30 ila 50 gün arası bir gebelik süresinden sonra, emdirilmiş dişi kurt kurtları, ilkbaharda ilkbaharda, güvenlik ve soğuk havaya karşı tampon sağlayan tamponlarda iki ya da üç set çöp doğurur. Kitler saf beyaz ve gözleri kapalı olarak doğar. Doğumdan sonra, kurtlar hızla gelişir ve ilk yıllarında olgun boyutlarına ulaşır.

Tavsiye

ABD'deki En Tehlikeli Şehirler
2019
Shilin Stone Forest - Çin'deki Benzersiz Yerler
2019
Bir ton ne kadar?
2019