Patagonya Marası Hakkında İlginç Gerçekler

Patagonya Mara Nedir?

Patagonya tavşanı veya cavy olarak da bilinen Patagonya marası, genellikle bir tavşan ile bir geyik veya diğer toynaklı hayvan arasında bir haç gibi göründüğü söylenen büyük bir kemirgen türüdür. Bu hayvan, ortalama 2 inç civarında kısa bir kuyruk ile 27 ila 30 inç arasında bir uzunlukta büyür. Fiziksel görünümü uzun ön bacakları, büyük kulakları ve atlamak için mükemmel olan arka kasları ile işaretlenmiştir. Ayakları, ilk bakışta toynak gibi görünmelerini sağlayan yuvarlatılmış ve kompakt bir şekle sahip olarak da belirgindir. Ek olarak, bu türün kafası bir kanguru kafasına benzeyen hafif yuvarlatılmış bir burunla uzatılmıştır. Patagonya marası, kahverengimsi gri bir kürkle kaplıdır. Ancak, karın, burun ve göz kapakları, beyaz kürkle kaplıdır. Esaret altında, bu tür 14 yıla kadar yaşadığı kaydedildi.

Patagonya Mara nerede yaşıyor?

Patagonya marası sadece Arjantin'de rapor edildi. Burada, bu tür büyük, açık çayırlarda yaşar ve Patagonya bölgesinin önemli alanlarında bulunur. Patagonya maraları çiftler halinde yolculuk eder (yaşam için aynı arkadaşları korur) ve ikisi ortalama olarak 242 dönümlük bir alanı kapsayabilir. Erkek Patagonya marası, özellikle eşine karşı koruyucudur ve onu ve etrafındaki alanı idrarıyla işaretlemenin benzersiz davranışını sergiler. Bu uygulama, potansiyel rakiplerini veya rakiplerini engelleyerek, onunla birlikte hareket eden kadın Patagonya bölgesi çevresinde bir bölge yaratıyor. Ek olarak, bu türler için çiftleşme mevsimi Ağustos ve Ocak ayları arasında gerçekleşir ve yavrular döllenmeden yaklaşık 100 gün sonra doğarlar. Gençler doğduğunda, Patagonya marası 44 yetişkin bireye (veya 22 çift) ortak yuvalarda yaşayabilir. Yaşam alanı içinde, bu tür, meyve, tohum ve çiçek yerken de kaydedilmiş olmasına rağmen, birincil besin kaynağı olarak ot ve ot benzeri bitkilere dayanmaktadır. İlginçtir ki, Patagonya mara, en uygun besin tüketimini sağlamak için israfını tüketebilir.

Patagonya Marasının Karşı karşıya Olduğu Tehditler

Daha önce, Patagonya mara popülasyonu, Arjantin'in Patagonya bölgesinden Şili'nin Tierra del Fuego bölgesine uzanan daha büyük bir Güney Amerika bölgesinde bulunabiliyordu. Habitat aralığının azalmasına bir dizi faktör katkıda bulunmuştur; Bu faktörlerin çoğu öncelikle insan faaliyetlerinden kaynaklanmıştır. İnsan faaliyetinin yol açtığı zararın bir örneği, orijinal aralığı boyunca önemli bir habitat tahribatına yol açan artan sayıda geliştirme projesidir. Ek olarak, bu tür büyük ölçüde insanlar tarafından, nevresimlerinde, nevresimler ve alan atma halıları gibi ev eşyaları için tercih edilen kürkleri için değerlidir. Kürk için bu talep, sırayla popülasyonda önemli bir düşüşe neden olan türlerin aşırı avlanmasına neden olmuştur. Bu faktörler ve bu türlerin orijinal aralığının bazı bölgelerinde artık tükenmiş olmaları nedeniyle, IUCN, Patagonya karasasını yakın tehdit altındaki türler olarak listelemiştir.

Tavsiye

Japonya'nın Kısaltılmış Tarihi
2019
Güneş Kemeri nerede?
2019
Kanada'daki En Yüksek Bina Nedir?
2019