Afrika'nın Benzersiz Türleri: Patas Maymunu

Patas maymunu, Batı Afrika'nın yarı kurak bölgelerinde ve Doğu Afrika'nın bazı bölgelerinde bulunan temel bir primattır. Bu maymunlar ormanlık alanlardan veya ormanlık alanlardan uzak durma eğilimindedir ve bunun yerine savana ve kurak ovalar gibi daha açık bir yerde yaşamayı tercih ederler.

Fiziksel tanım

Patas maymunu büyük değildir ve kuyruk dışlandığında, 30 inç ölçebilen bir yetişkin uzun süre 33 inç büyür. Yetişkin erkekler normalde kadınlardan daha büyür ve kadınlarda ortalama 14, 5 pound, ortalama 27, 5 pound civarındadır. Alt bölgelerinde külotu andıran beyaz bıyıklı ve beyaz lekeli tüylü bir kürkleri var. Patas maymunları, primatlar arasında en hızlı koşucular olmalarını sağlayan açık hızda dolaşan birçok avcıyı dikkate alarak gerekli bir uyarlama olan yaklaşık 34 mil hızla koşar.

Sosyal yapı

Patas maymunları çoğunlukla kadın olan 60 kişilik gruplar halinde yaşar ve böyle bir grup, asıl rolü üreme ve tehditlerle mücadele etme olmak üzere yılın çoğu için sadece tek bir erkek yetişkin içerir. Juvenil erkek maymunlar, dört yaşına geldiklerinde tamamen erkek bir gruba katılmak için gruptan ayrılırlar. Kadınlar grupla ilgili kararların çoğunu başlatıyor ve erkekler liderlerini takip ediyor. Üreme mevsimi boyunca, tüm erkek Pata maymunu grupları bu birimleri istila eder ve yerleşik erkeği dişilerle çiftleşme ve üreme mevsimi sona erdiğinde yeni birimin peşinden koşarak birimlerini yaratma şansı için kovalar. yalnız olanlar.

İletişim ve Diyet

Patas maymunları karmaşık iletişim biçimlerine sahip değildir ve tehlike tespit edildiğinde alarmı yükseltmek için çoğunlukla farklı aramalar kullanırlar, her alarm çağrısı farklı avcıları tanımlamak için farklı bir yol kullanır, bir leopar için oluşturulan alarm alarm ile aynı değildir bir yılan için büyüdü. Patas tehlikeyle karşı karşıya kaldığında agresif, onlara koşacak ağaçları yok, genellikle avcılarıyla yüzleşmek zorunda kalıyorlar ve çoğu zaman onlarla savaşıyorlar. Patas maymunları yumru kökler, tohumlar, böcekler ve ağaç sakızı ile beslenir ve küçük boyları çok fazla gıda gerektirmez, yarı kurak habitatlarının zorlu koşullarında hayatta kalmalarına yardımcı olan evrimsel bir adaptasyondur.

İlginç Patas Maymun Gerçekler

Patas maymunlarının vahşi yaşamda 17 yıllık bir ömrü vardır, esaret altında ise 24 yıla kadar yaşadıkları bilinmektedir. Doğumdan sonra, bebek anne tarafından yedi ay boyunca taşınır, küçük çocuklar üç aylıkken anne ile yürümeye başlar. Bununla birlikte, bebeklerin% 26'sı, bebek öldürme, avlanma ve ebeveynlerinin başka bir grup tarafından ölümü veya kaçırılması nedeniyle ilk yaşam yıllarını asla geçemez. Patas maymunları gündüzdür ve günlerinin çoğunu sabahları gün batımından gün batımına kadar yiyecek aramak için harcarlardı. Geceleri, maymunlar ağaçlarda uyurlar, ancak yaşam ortamlarında yüksek yırtıcılık riski nedeniyle arka arkaya iki gece boyunca aynı ağaç üzerinde asla uyumazlar.

Tavsiye

Amerika Birleşik Devletleri'nde En Popüler Deniz Ürünleri
2019
Hangi Ülkelerin Sınırları Bangladeş?
2019
Kutup Çölleri Nedir ve Nerede?
2019